Robert Pehrsson’s Humbucker är Roberts Pehrssons nya soloprojekt.

För honom var det självklart att bandets allra första spelning skulle bli i gamla hemstaden Uddevalla. Ett tryggt val kan tyckas men Robert har svårt att dölja premiärnerverna och gömmer sig i logen innan spelningen.

Uddevallabandet- PAN har fått äran att vara förband. Med sångerskan Lo Isagel D’Arcy i spetsen hör de till ett av Uddevalla mest intressanta rockband just nu. Den nya låten Lucky känns riktigt intressant. Dessvärre har de denna kväll svårt att värma upp den något nedkylda publiken. Upptiningen kan nog bara Robert fixa. För den här kvällen är hans.

Hela hans släkt radar upp sig framför scenen när han ger sig tillkänna. Det blir en rejäl rivstart med Haunt my mind. Första låten på debutskivan och helt klart är den redan en hit.

Det är svårt att förstå att det är första spelningen med ett nybildat band. Robert känns verkligen bekväm med sina musiker. De är tajta, men så är de ju allihop rutinerade musiker med flera olika band i bagaget. Robert själv har bland andra spelat med band Runemagick,

Thunder Express, Dundertåget, Imperial State Electric och Dagger. Och vid sin högra sida har Robert Joseph Tholl, sångare i det nya bandet Black Trip.

Det andas sjuttiotal och de recensenter som hyllat skivan drar paralleller till sjuttiotalets klassiska rock med band som Thin Lizzy. Jag håller med men det låter också extremt mycket svenskt. Man känner igen det där soundet och det är kanske inte så konstigt när Robert haft flera kända musiker till sin hjälp. Nicke Andersson, Robert Eriksson, Peter Stjärnvind och Olle Dahlstedt är bara några av medhjälparna på debutskivan. Det hörs och det blir bra. Robert Pehrsson’s Humbucker får till en härlig rock som stundvis blir hård som metal för att sedan glida över till mjukar rock på gränsen till pop.

Den lugnare låten Can´t change låter bättre på skivan, eller så blir den bara väldigt seg efter raden av snabba låtar. Bäst är Haunt my mind och Running for shelter är. Med bara en skiva att plocka låtar ifrån blir det att låna från andra. Första covern är Rory Gallaghers Shadow play och som extranummer kör de Tom Petty and The Heartbreakers I need to know till publikens förtjusning.

Robert Pehrsson’s Humbuckers första spelning får tummen upp och med högt huvud kan de fortsätta turnén. Robert kommer att få många nya fan och musiken kommer inte att försvinna i mängden.

http://bohuslaningen.se/kulturnoje/1.2740925-pehrsson-rivstartar-turnen-i-hemstaden